Torbjörn Wannerfeldt copywriterMöt Torbjörn Wannerfeldt

Hej! Jag heter Torbjörn Wannerfeldt och har varit copywriter i 35 år. Men efter önskemål från min pappa, så började jag min karriär med en juristexamen och arbetade på försäkringsbolaget Trygg-Hansa i sex år.

Eftersom driften att skriva växte sig allt starkare började jag på IHM:s första copywriterutbildning och under tiden där fick jag mitt första jobb i reklambranschen. Därefter blev jag vice VD på en fransk reklambyrå och sedan rullade det på i egen regi. Under 14 år var jag delägare i och VD för Propeller Communication. Under tiden 1998-2004 var jag dessutom skrivlärare på copywriterutbildningarna på IHM och Göteborgs Reklambyråskola.

Bland mina uppdragsgivare finns Volvo, Ford, Astra Zeneca, Stora Enso, DB Schenker, Jonsered, Stihl/Viking, Stena Line och Liseberg, men jag jobbar även med små och medelstora företag.

2008 vann jag med min arbetsgrupp en Guldnyckel för skorstensföretaget Schiedel, där bedömningskriterierna var 1/3 av respektive strategi, kreativitet och ekonomiskt resultat. Annonsen här nedanför har publicerats i flera internationella tidskrifter och nominerades 2013 i Epica Book till en av världens tio bästa annonser i sin klass.

Normalt sett hjälper jag företag med texter till deras hemsidor, annonser och idéer, men det har också blivit en hel del radiospotar. Att synas (eller höras) i bruset bland etablerade konkurrenter är avgörande för att lyckas.

Kanske kan jag hjälpa dig med det också.

MVH

Torbjörn

Ford vinterdäckskampanj - Nominerades 2013 i Epica Book