Bli hittad av Google - SEO

Hur du får Google att hitta dig

… eller hur du sökmotoroptimerar din sida.

För att komma högt upp i sökresultaten på Google så behöver du arbeta målinriktat med sökord, rubriker, textinnehåll, bildtexter, interna och externa länkar, sitemap mm. Här är några tips på hur du lyckas. [tweeta detta]

Sökord

Fundera ut vilka sökord dina viktigaste kunder kan tänkas använda när dom söker efter dina tjänster/varor.  Googles Keywords Tool för Adwords kan hjälpa dig förfina sökorden och välj ut de ord och fraser som förekommer mest frekvent och som bäst beskriver din verksamhet. Använd dig sedan av dessa ord när du skriver din text och allt annat på sidan. Helst ska förstås det viktigaste sökordet finnas med i domännamnet, går inte det så får du skapa undersidor där det finns med. Varje sida på din webbplats optimeras för ett specifikt sökord/nyckelord. Detta ord ska vara unikt för just den sidan. Ha helst med ditt viktigaste nyckelord i sidans rubrik.

Rubriker

Använd dina sökord i rubrikerna på varje sida. Rubrikerna brukar delas in hierarkiskt – H1-rubriken är den viktigaste, därefter H2 och så vidare. Det alltid bara finnas en H1-rubrik per sida, men man kan ha hur många H2-rubriker som helst.

concept of seoBrödtext

Ett minimum av 300 ord rekommenderas på varje sida. Försök få med dina nyckelord/nyckelfraser ofta i texten.

Bilder

Ge bilderna namn som innehåller dina sökord/nyckelord. Du kan även lägga till länkar i bilderna. Ibland har den som tittar på sidan sin dator inställd så att inte bilder laddas upp, då är det viktigt att ha ett bra namn på bilden så att läsaren ändå förstår sammanhanget.

Länkar

Ha gärna flera länkar till och från sidan.

Du kan läsa mer i Google’s Grundhandbok om sökmotoroptimering

Det var några tips från mig. Har du också några tips?

7 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Så ta först reda på vad din kund/läsare är intresserad av och vilka nyckelord eller fraser som läsaren kan tänkas söka efter. Använd sedan nyckelorden i rubriker, punktlistor, länkar, länkbeskrivningar, faktarutor mm. Samma nyckelord fungerar också när du sökmotoroptimerar sidan. […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.