Verktyg

Här lägger vi upp länkar till olika resurser och verktyg som vi själva använder eller har använt. En del av länkarna är så kallade affiliatelänkar – köper någon via den länken får vi en liten procent, men vi är bara affiliates till resurser som vi verkligen tror på och rekommenderar.

Webbhotell

Vilket webbhotell ska man välja? Frågar du 10 personer så får du antagligen 10 olika svar.

Jag har hunnit med att testa ett antal webbhotell och några av de funktioner som jag vill ha är: Cpanel, gratis krypteringsprogram, säkerhetstänk hos webbhotellet, bra tillgänglighet på supporten och kvalitet. Priset hänger mycket på hur många som ”delar” hosting på samma server samt vilken support man får.

Billiga webbhotell kan medföra att din site inte visas när det är hög trafik – antingen om du själv får många besökare på din sida eller om någon av de andra som delar server med dig har hög trafik.

Det webbhotell som jag själv använder och rekommendrar är Oderland.

Oderland

Oderland-webbhotellOderland är ett svenskt webbhotell med hög kvalitet och god service. Man når supporten både via telefon och chatt. Deras mannualer är också väldigt välskrivna och lätta att förstå.
Oderland har även C-panel, vilket jag tycker är ett måste för egen del. Det underlättar all hantering av webbhotellet.  Oderland tillhandahåller även Lets Encrypt som är ett gratis SSL-certifikat.
De har även tagit fram ett verktyg som hjälper till när man behöver flytta e-posten. Väldigt smidigt.
Till Oderland

WordPress – teman

Genesis från Studio Press

Studio Press - Genesis framework - thems and pluginsEfter att ha utforskat en uppsjö av teman så har jag nu slutat leta och använder helst teman som bygger på min favorit – Genesis. Det är många saker jag gillar.  Dels är kodningen väldigt ren och strukturen på koden appellerar till sökmotorerna och gör också att hemsidan inte blir slö.  Det är lätt att anpassa temat efter kundens önskemål. Genesis följer strikt WordPress bästa säkerhetspraxis.

Genesis är uppbyggd av själva motorn – Genesis  och ett barntema som utgör själva utseendet. En annat skäl att använda Genesis är den fantastiska support man får från andra Genesisanvändare.

Mer om teman från Genesis

WordPress – page builder

Ett av mina abosoluta favoritverktyg just nu för att bygga snygga hemsidor är pagebuildern Beaver Builder. Den använder jag i kombination med Genesis-tema.
Mer om Beaver Builder

Jag avänder även Power Pack för Beaver Builder som komplement. Med det tillägget  får jag ännu fler design- och funktionsmöjligheter.
Mer om Power Pack

Webinarverktyg

Jag är väldigt förtjust i Zoom och använder det både till mina webinarer och möten online. Det är mycket enkelt att använda och stabilt. Det finns lite olika varianter.
Zoom-meeting – är i skrivande stund gratis när man använder det upp till 40 minuter. Jag kör både möten och ”webinarer” med detta verktyg.
Zoom-webinar – läggs till ovanpå Zoom-meeting och är bra om man vill ha rena webinarer. Kan också användas för att köra Facebook eller YouTube Live mm.

Mer om Zoom