Verktyg

Här lägger vi upp länkar till olika resurser och verktyg som vi själva använder eller har använt. En del av länkarna är så kallade affiliatelänkar – köper någon via den länken får vi en liten procent, men vi är bara affiliates till resurser som vi verkligen tror på och rekommenderar.

Webbhotell

Vilket webbhotell ska man välja? Frågar du 10 personer så får du antagligen 10 olika svar.

Vi har hunnit med att testa ett antal webbhotell och några av de funktioner som vi vill ha är: Cpanel, gratis krypteringsprogram, säkerhetstänk hos webbhotellet, bra tillgänglighet på supporten och kvalitet. Priset hänger mycket på hur många som “delar” hosting på samma server samt vilken support man får.

Här är några webbhotell som vi har bekantat oss med.

Oderland

Oderland-webbhotellOderland är ett svenskt webbhotell med hög kvalitet och god service. Man når supporten både via telefon och chatt. Deras mannualer är också väldigt välskrivna och lätta att förstå.
Oderland har även C-panel, vilket jag tycker är ett måste för egen del. Det underlättar all hantering av webbhotellet.  Oderland tillhandahåller även Lets Encrypt som är ett gratis SSL-certifikat.
De har även tagit fram ett verktyg som hjälper till när man behöver flytta e-posten. Väldigt smidigt.
Till Oderland

Miss Hosting

Miss Hosting WebbhotellEtt webbhotell som har rankat högt på olika rankingsiter den senaste tiden är Miss Hosting. Det är ett internationellt hostingföretag med huvudkontor i Stockholm. Där kan du få allt från  webbhotell, registrera en domän, hantera e-opost och mycket mer. En av de saker som värderas högt av kunderna är den utmärkta servicen – du kan nå kundtjänsten både via telefon-, chat- och e-mailsupport.

Förutom en rad olika funktioner så har Miss Hosting en c-panel som vi tycker underlättar när man hanterar sin hemsida.
Miss Hosting

 

WordPress – teman

Genesis från Studio Press

Studio Press - Genesis framework - thems and pluginsEfter att ha utforskat en uppsjö av teman så har jag nu slutat leta och använder helst teman som bygger på min favorit – Genesis. Det är många saker jag gillar.  Dels är kodningen väldigt ren och strukturen på koden appellerar till sökmotorerna och gör också att hemsidan inte blir slö.  Det är lätt att anpassa temat efter kundens önskemål. Genesis följer strikt WordPress bästa säkerhetspraxis.

Genesis är uppbyggd av själva motorn – Genesis  och ett barntema som utgör själva utseendet. En annat skäl att använda Genesis är den fantastiska support man får från andra Genesisanvändare.

Mer om teman från Genesis

 

Teman från Envato/Themeforest

envato-market-api-darkDe två jag har erfarenhet är Enfold och Avada. De är bra teman som innehåller en uppsjö av möjligheter till anpassning.  Eftersom man kan göra så mycket redan från början så har dessa teman också en mer komplicerad kod. Numera så ingår 6 månders support i priset. Därefter får man köpa till support.

Enfold

Avada

Gratis tema

Det finns många bra gratisteman – nackdelen med dem kan vara att de inte har bra support och att de kan sakna en del funktioner som är bra att ha. Dålig support kan t.ex. vara att leverantören slutar uppdatera temat och risken ökar därmed för att temat kraschar eller blir lätt att hacka.  Klicka här för gratisteman.