Policy för kakor, cockies

Om du har en webbläsare som är inställd för att acceptera kakor så godkänner du att ta emot kakor från denna webbplats. Om du inte vill detta, så ska du själv ändra inställningen i din webbläsare. Där kan du även ta bort kakor som du redan tagit emot. Längst ner på denna sida finns länkar till guider som visar dig hur du går till väga.

Dessa kakor används

En kaka (eller cookie på engelsk) är en liten fil som webbplatsen ber webbläsaren att spara kortare eller längre tid och skicka tillbaka varje gång webbläsaren hämtar en sida. Orsaken är att webbplatsen inte har något ”minne” utan måste be din webbläsare komma ihåg sådant som webbplatsen behöver för att fungera som det är tänkt. Filen är i sig helt ofarlig och innehåller ingen personlig information.

Det finns tre huvudtyper av kakor:

  • Kakor kan används för att webbplatsen ska bete sig som förväntat; tex för att ”komma ihåg” om du har uppfattat meddelandet om kakor används, så att det meddelandet inte behöver visas på ett tag.
  • Kakor kan även används för att samla in statistik; t.ex. för att ”komma ihåg” din webbläsare, så att antal unika besökare kan räknas.
  • Kakor kan användas för att anpassa innehåll och reklam till ditt beteende på webbplatsen (t.ex. marketing automation och retargeting.)

Denna webbplats använder eller kan komma att använda kakor för alla dessa ändamål.

Om du vill ta bort och neka kakor

Du kan radera kakor i din webbläsare. Du kan också ställa in din webbläsare så att den inte accepterar kakor. Hur du gör hittar du i manualen till din webbläsare eller på webbläsarens hjälpsidor. Nedan hittar du länkar till information om hur kakor hanteras av de vanligaste webbläsarna.

 

Läs också vår integritetspolicy

Integritetspolicy