Idétorka – sluta svettas över innehållet

Att dela med oss av tips och trix för att hjälpa andra företagare är verkligen inspirerande och det får min samarbetspartner Monica Bozinov och jag göra under våra fredagswebinarer. TACK till alla som var med!

Under webinaret den 1 juli så utlovade vi inspiration och verktyg så du aldrig mer behöver ha idétorka när det gäller innehåll till din hemsida, blogg eller sociala medier. Varsågod – här är en inspelning och lite annat material för dig som missade det hela.

Om du tycker du det är svårt att hitta på ett bra innehåll som engagerar dina läsare så är du inte ensam. Väldigt många som har ambitionen att företagsblogga fastnar helt enkelt på idéstadiet. Men med bra metoder och lite planering så kan det faktiskt gå ganska lätt.

I det här webinaret tar jag upp en metod som jag fått från Michael Killen på WP Elevation som han kallar 10 x 10 matrisen. Den är lika enkel som genialisk, tycker åtminstone jag. Titta på inspelningen och se om det är en metod som skulle underlätta för dig.

Innehåll i webinaret

 • Ditt varför och din kund
 • Varför det lönar sig att blogga
 • 10 x 10 matrisen
 • Inspirationskällor till bra innehåll
 • Bloggkalender
 • mm

Inspirationskällor

Det finns många bra inspirationskällor till ett innehåll som engagerar och uppskattas av dina kunder. Här är några;

 • Svara på kunders frågor och invändningar
  – en bra vana är att skriva ner dessa fortlöpande på något bra ställe för att lätt kunna ta fram dem när det är dags att planera. Jag använder Evernote och Memo i mobilen för detta.
 • Beskriv dina egna erfarenheter
  – många av oss har ju arbetat med något annat innan vi blev egenföretagare. Genom att beskriva saker som du tidigare gjort och som kan vara av intresse för dina kunder ger du kunderna  fördjupad information om dina erfarenheter och vad du kan hjälpa till med. Saker som är intressanta, men som blir lite väl långa att ha med på ”Om-sidan”.
 • Hämta inspiration från andra
  – följ bloggare via Feedly – här kan du följa de bästa och mest framgångsrika bloggarna inom ditt område. Få idéer om vilka ämnen som engagerar mest och vad som är aktuellt just nu.
  Du kan se min minifilm om Feedly här nedanför som visar vad jag menar (den är inspelad med hjälp av friversionen av Camtasia, därav utseendet).
  – följ intresselistor på Facebook. Du kan göra egna listor eller följa andras. Jag följer tex Mari Smit’s Facebook Experts & Resources för att hålla mig uppdaterad inom sociala medier.
  – se vad folk frågar om på Quora, Även på Quora kan man selektera sitt intresseområde och se vilka frågor som är aktuella och engagerar många. Mer om Quora på YouTube

Att inspireras av andra både när det gäller intressanta ämnen och hur man kan skriva bra rubriker är alltid bra. Däremot så varken får man eller har något att vinna på att kopiera andras arbete.

Bloggkalender

En del i att sluta svettas över innehållet är att ha en bra plan för hur innehållet ska spridas.

Hur kan varje inlägg anpassas till olika kanaler? – som tex detta webinar som finns representerat på YouTube, SlideShare och i bloggen. Och hur ska det spridas via sociala medier?

Jag använder själv ett enkelt Excel-dokumentsom du gärna får ladda ner. Varsågod- din bloggkalender

För dig som bloggar i WordPress finns en plugin som heter CoSchedule som kan vara till hjälp.

Bilderna finns på SlideShare

 

Vill du ha hjälp med hur ditt företag kan synas bättre på nätet så hjälper jag förstås gärna till. Och vill du hänga med på våra kommande webinarer så läs mer och anmäl dig här.

Hur är det med dig – Har du förslag på andra inspirationskällor? Berätta gärna i kommentarsfältet.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.