Facebook - storlek på omslagbild och profilbild

Facebookbilder på din företagssida – den perfekta passformen

När det är dags att ladda upp bilder till min företagssida behöver  jag alltid kolla upp de rätta dimensionerna. Kanske är det samma för dig ?

Första gången jag la in min profilbild så blev det helt fel. Jag ville använda min logotyp och  gjorde den 180 pixlar bred, allt enligt instruktionerna. Men trots det så ändrade Facebook storleken så den inte fick plats på bredden. Det var så jag lärde mig att jag var tvungen klistra in min rektangulära logotyp på en platta med den exakta storleken på 180 x 180 pixlar. Sen blev det bra.

Med den erfarenheten är jag numera mycket uppmärksam på storlekar!

När jag väljer omslagsbild och profilbild så gör jag det utifrån min företagsprofil. Omslagsbilden ändrar jag då och då, men vill ändå försöka hålla mig till samma tema och färg som speglar mitt varumärke. Jag använder även bilderna på mina andra sociala kanaler och på hemsidan.

Här har du de exakta storlekarna för Facebook.

Omslagsbild: 851 x 315 px
Profilbild: 180 x180 px (FB kommer minska bilden till 160×160 px)
Bilder för inlägg kan max vara: 504 x 504 px – men skalas ner till 472 x394 px i nyhetslödet.

Ännu fler mått kan du hitta på denna Facebook-sida

Format: GIF , JPG , PNG

Ibland kanske du vill att en bild ska passa perfekt som höjdpunktsbild eller som nästat inlägg – i så fall ska du göra den i dimensionen 843 x 403 pixlar .

Ett tips för både din profilbild och din omslagsbild är att du lägger till en kort beskrivning om ditt företag och även länken till din hemsida – på så vis får den som klickar på omslagsbilden mer information om företaget och kan lätt klicka sig vidare till din hemsida.

Nu är det din tur – Har du några idéer och tips om bilderna på din företagssida?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.