Nyfiken på Pinterest

Är du nyfiken på Pinterest?

Du är i så fall inte ensam. Antalet svenskar som finns på Pinterest ökar kraftigt. Under 2013 så använde 286 000 svenskar Pinterest – i oktober 2014 så är siffran uppe i 436 000. En ökning på 52%.

Två tredjedelar är kvinnor. (källa Orvesto o nilserikjona.se) De flesta är i åldersgruppen 18-54 år och en puckel ligger mellan 20-44 år.  Så många är där och det växer starkt.

Pinterest ligger nu på 5:e plats bland de sociala medierna efter Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter. Och Pinterest är både kul och användbart för ditt företag.

Pinna allt du vill spara

Pinterest består av boards/anslagstavlor där man pinnar/fäster intressant information i form av bilder. Ordet kommer från ”Pin” – som betyder att man nålar fast något och ”Interest” – intressant.

Så man pinnar fantastiska idéer, bilder och annat man vill komma ihåg på sina boards eller så använder man Pinterest för att leta efter uppslag till nya idéer och inspiration.

Pinterest är också ett utmärkt verktyg för att driva trafik till din webbplats eller webbshop (mer om det i nästa inlägg).

Här är ett smakprov på några saker du kan använda Pinterest till.

Inspiration

Pinterest är ett utmärk ställe att söka information – både som företagare och privat.

Är du t.ex. hårfrisör eller vill hitta en ny fin frisyr så kan du söka Hairstyle (du kan söka på svenska med) – så får du upp en uppsjö av fina förslag. http://bit.ly/1wQ1gSU
Pinterest Hairstyle

Är du en trädgårdsmästare eller florist eller blivande brud så kan du söka inspiration om hur man kan dekorera i trädgården under ett bröllop.
http://bit.ly/1tDbYw6

Pinterest Trädgårdsmästare eller Blivande brud

Kanske är du yogalärare eller utövar yoga och vill ha idéer.
http://bit.ly/1HzGMWO

Pinterest för yoga
Som du ser så kan du hämta hur mycket inspiration som helst till din verksamhet på Pinterest. Du kan också följa enskilda anslagstavlor (boards), personer, företag eller produkter som du vet delar information som du är intresserad av.

Samla information

I början använde jag Pinterest som en anslagstavla där jag fäste sådan information som jag gärna ville återkomma till. Jag grupperade mina anslagstavlor efter mina olika intresseområden – t.ex. Webbdesign, Marknadsföringsidéer, WordPress och liknande.

Eftersom Pinterest bygger på bilder så är det lätta att komma ihåg vad det jag pinnat handlar om. Med det jag pinnat följer alltid en länk till källan – på så sätt hittar jag alltid tillbaks till intressanta hemsidor.

De flesta av mina boards på Pinterest är offentliga. Men det kan ju vara bra att veta att det även går att ha privata boards.
Följ gärna mig och mitt företag på Pinterest www.pinterest.com/Kindbo/

Visa upp dina produkter & tjänster

Pinterest - web shopSom företagare kan du visa upp dina produkter för världen. Med en fin bild, en kort beskrivning och en länk till mer information finns alla möjligheter att synas på ett bra sätt. Dina kunder kan följa dig och dela (re-pinna) dina bilder. Även varumärken kan ha konton på Pinterest.

För dig som har webbshop så kan du länka kunden direkt till produkten på webbshoppen.

Här är ett exempel från Velwyn Yossy som säljer Modeillustrationer. Klicka på bilden så ser du mer.

 

Mer om hur du optimerar din företagsprofil på Pinterest och hur du kan driva trafik till din hemsida tänkte jag skriva om i nästa inlägg. Välkommen tillbaks!

Nu till dig – Har du varit inne på Pinterest än? Och hur använder du i så fall Pinterest?


2 Kommentarer
 1. Eva Synnergren
  Eva Synnergren says:

  Så kul Annicka! Ja, Pinterest är spännande. I julas så sökta jag på dörrkransar och fick upp dom mest fantastiska. Och så finns det många fördelar för företagandet. Ha det gott!

 2. Annicka Ekengren
  Annicka Ekengren says:

  Hej Eva! Detta är spännande! Är intresserad av Pinterest, men inte satt mig in i hur det fungerar. Följer dig med intresse. Du kan det här, det ser jag. Bra förklarat! Jag vill veta mer!
  Ciao, Annicka

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.