Facebook - 3 tips som ökar trafiken

3 tips om hur du ökar trafiken till din Facebooksida

”Syns du inte så finns du inte.”

Det är en sanning för alls oss småföretagare och huvudskälet till att vi finns med i sociala medier som Facebook. Och alla inlägg vi gör på sidan är på läsarens villkor – om inte läsaren tycker att våra inlägg är intressanta eller roliga så blir det inga gillare och vi förblir osynliga.

Men att skriva bra intressanta inlägg är svårt – eller hur?Så här kommer några tips om hur du kan lyckas med

• bilder
• innehåll
• tidpunkt

Bilder

Roliga hästarDet som är lättast för de allra flesta att snabbt uppfatta är bilder. En bild skapar omedelbart en känsla och som läsare ser man direkt om man vill engagera sig mer – gilla, dela, kommentera.

De mest populära är roliga bilder och bilder på djur. Vilka bilder du kan använda beror på din målgrupp och vilken känsla du vill förmedla med ditt företag.

Försök överraska – men håll dig till din stil och din publik.
Med bilder kan du förmedla ett specifikt budskap, skapa engagemang och medvetenhet. Du kan också lägga in budskapet i bilden. Får du sedan bilden delad så är det bingo!

Om du delar med dig av en länk så se till att länken också visar en bild.

Sammanfattning: Visa bilder!

Innehåll

”Content is king”

När du skriver innehåll så tänk på vem din målgrupp/kund är.

Hur vill du kommunicera med kunden och vilket språk och ton vill/bör du använda? Och det viktigaste av allt – hur tror du att kunden vill att du kommunicerar? Vad vill kunden veta om dig och din produkt?

När du väl bestämt dig vilken stil du ska ha så håll dig till den.

Du har säkert redan identifierat en rad nyckelord för ditt företag. Använd dina nyckelord även när du skriver på Facebook. Google söker även i Facebook-inläggen.

Skriv kort och kärnfullt, men variera gärna med längre inlägg. De längre inläggen leder ofta till mer interaktion. Stil, kreativitet och överraskning är bra ledord.

Du får fråga efter ”gillare” och be om kommentarer. Och ställ gärna frågor.

Sammanfattning: kommunicera på kundens villkor och glöm inte bilden

Tidpunkt för inläggen

TimeÄr du som jag en av dem som öppnar Facebook direkt på morgonen? I så fall är du inte ensam. Mellan kl 06-08 är det en digital peak. Nästa är sent på kvällen vid 23. Kim Garst som bloggar mycket om Sociala medier säger att den tid när flest interagerar med Facebook-inlägg är helger och eftermiddagar-nätter mellan 14:00-05:00.

Sen kan man ju fråga sig hur ofta man behöver göra ett inlägg.

Om du tänker dig att ett inlägg är ungefär som en annons i en tidning – kanske ser du den eller så bläddrar du bara förbi. Därför behöver du göra flera inlägg innan din målgrupp överhuvudtaget ser det. En del tycker att man ska ha en gräns på 2-3 ggr/dag.

När du väl gjort ett inlägg så har ungefär hälften av dem som vill interagera gjort det inom den första timmen och efter 9 timmar så har 90 % av alla som gillat inlägget gjort sitt.

Det bästa är förstås om du testar dig fram och kollar statistiken för dina inlägg med jämna mellanrum. Då ser du när just dina följare är inne och vilka av dina inlägg som ger bäst resultat.

Sammanfattning: Gör många inlägg. Planera inläggen till kl 06:00-08:00, 14:00-05:00 och helger och ta hjälp av din sidstatestik.

 

Det här var några korta tips från mig. Vilka tips har du?

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.